De Groenlose Marveldtocht ging dwars door het café, zoals hier in 2013.
Volledig scherm
De Groenlose Marveldtocht ging dwars door het café, zoals hier in 2013. © Charel van Tendeloo

Café van Ludwig voorlopig niet meer open

ZWILLBROCK - Landgasthof Reirink in de Duitse grensplaats Zwillbrock, in Nederland beter bekend als het ‘café van Ludwig’, gaat voorlopig niet meer open. Er wordt een koper of pachter gezocht, maar dat valt door de coronacrisis niet mee.

 1. Genieten in elektrische riksja rond Lochem dankzij vrijwilligers: ‘Lang genoeg alleen geweest’
  PREMIUM

  Genieten in elektri­sche riksja rond Lochem dankzij vrijwilli­gers: ‘Lang genoeg alleen geweest’

  LOCHEM - Wie slecht ter been is kan deze zomer ook eens een keer op de fiets van het buitengebied in Lochem genieten. Lochemse vrijwilligers hebben een hypermoderne elektrische riksja fiets aangeschaft waarmee mensen vanaf 1 juli op aanvraag kunnen worden rondgefietst. Initiatiefnemer Dick ten Broeke: ,,Mensen, zeker mindervaliden, hebben de laatste tijd zo lang geïsoleerd geleefd, daar wilde ik wat aan doen.’’
 2. Eindelijk weer een echte Tukker in Oranje: deze Twentenaren en Achterhoekers gingen Weghorst voor
  PREMIUM
  INTERACTIEVE KAART

  Eindelijk weer een echte Tukker in Oranje: deze Twentena­ren en Achterhoe­kers gingen Weghorst voor

  ENSCHEDE - Van Willem Janssen uit Lonneker tot Wout Weghorst uit Borne: in ruim een eeuw tijd kwamen er zo’n achthonderd spelers uit voor Oranje. Een deel daarvan groeide op in Twente of de Achterhoek. Almelo mag zich met zes internationals hofleverancier noemen, maar ook voetballers uit Weerselo, Oldenzaal en Winterswijk droegen het shirt van het Nederlands elftal.