Volledig scherm
Ludwig Reirink 1947 - 2020. © Hubert Stroetmann

Cafébaas Ludwig Reirink (72) uit Zwillbrock overleden

ZWILLBROCK - Na een lang ziekbed is op 72-jarige leeftijd de bekende cafébaas Ludwig Reirink uit Zwillbrock overleden. Reirink was decennialang het gezicht van de gelijknamige Landgasthof in het gehucht op de Nederlands-Duitse grens. 

Enkele jaren geleden droeg de vrijgezel het café over aan een neef, maar hij was er nog altijd graag voor de gasten, maakte een praatje en deelde op verzoek zijn ruime kennis over Zwillbrock, de barokkerk en het veen. 

Veel Nederlandse gasten

Ook aan deze kant van de grens was Reirink een bekende verschijning. Hij had veel contacten in Nederland, naar schatting 80 procent van zijn gasten kwam uit het buurland. De ongedwongen en informele Nederlandse mentaliteit beviel en paste hem. 

Fietsers door het café

Een idee was Ludwig Reirink niet gauw te gek. Zo liet hij twaalf jaar geleden de deelnemers van de Marveld ATB-tocht uit Groenlo voor het eerst dwars door het café fietsen. Dat evenement is nog elk jaar een publiekstrekker. Onder de noemer ‘Kunst bei Ludwig’ stelde hij de schuur en het erf bij het café open voor exposities van Nederlandse kunstenaars.

Uitvaart

De uitvaartdienst voor Ludwig Reirink begint woensdag 22 januari om 14.00 uur in de barokkerk in Zwillbrock. 

Volledig scherm
Ludwig Reirink (rechts) in 2012 met een aantal kunstenaars van ‘Kunst bij Ludwig’ op het erf naast het café. © Ida Roekevisch