Volledig scherm
Gijs Jolink enthousiasmeert het publiek tijdens een eerdere versie van de Zwarte Cross. © Carlo Stevering

Caravankaarten én luxe camping Zwarte Cross al uitverkocht

LICHTENVOORDE - Een dag voordat de officiële voorverkoop van kaarten voor de Zwarte Cross 2017 begint, zijn alle caravantickets én entreebewijzen voor kampeerhotel Grasnapolsky – met luxe, al ingerichte tenten – al uitverkocht. Dat maakt de organiserende Feestfabriek bekend.

Leden van de Zwarte Cross-fanclub Harder!, die kaarten al vanaf zaterdag 12 november konden kopen, hebben daar massaal gebruik van gemaakt. Want behalve de twee uitverkochte festivaldelen, zijn er ook al 5.400 campingkaarten met korting verkocht. Dat betekent dat er nog 4.600 goedkope kaarten over zijn, aangezien van elke kaartsoort in de voorverkoop 10.000 stuks met een lagere prijs worden verkocht. De rest gaat voor de normale prijs in de verkoop.

Gemeenschap
Op de Zwarte Cross-camping is, evenals andere jaren, plek voor 20.000 mensen. Daarmee is het vier dagen lang een gemeenschap op zich. Een entreeticket voor de camping kost in de voorverkoop 75 euro. Daarmee kun je in een eigen tent overnachten en heb je vier dagen lang toegang tot het festival, dat voor campingbezoekers al op donderdag opent.

Goedkoper
Alle kaarten zijn in de voorverkoopperiode, die loopt tot 1 januari 2017, een stuk goedkoper. Zo kost een 3-dagenkaart (vrijdag tot en met zondag entree) 55 euro, in plaats van de 85 euro die je ná 1 januari betaalt. Ook voor alle individuele dagen betalen bezoekers een tientje minder. Let op: van alle kaartsoorten zijn er 10.000 met korting beschikbaar.

Tips
De voorverkoop begint morgen (zaterdag 19 november) om 11.00 uur via de site van de Zwarte Cross. Omdat er dit jaar een nieuw bestelproces is, geeft de festivalorganisatie een aantal tips om zo soepel mogelijk kaarten te bestellen. Zo is het advies onder meer de pagina niet te verversen in de digitale wachtrij.

De Zwarte Cross 2017 is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

Record
Het festival raakte vorig jaar voor het eerst in het twintigjarige bestaan uitverkocht. Het totale aantal bezoekers was 220.000, een nieuw record.

Deze wereld kan wel wat meer lef gebruiken, vind je ook niet? Come on knasterds, live a little! Weg met die angst! No guts, no glory! Word wakker, kom van die bank af, geef gas en maak van ‘Vaak bu-j te bang’ jouw strijdkreet! Zwarte Cross 2017: 13, 14, 15 en 16 juli. De voorverkoop start op 19 november. Zorg daj d’r rap bi-j bunt en benut de Grote Denkerskorting. Check www.zwartecross.nl