Volledig scherm
Vrachtverkeer op de Twenteroute N18. Foto Wouter Borre © Wouter Borre

CDA bezorgd over aanleg nieuwe N18

BORCULO- Het CDA in Berkelland is bezorgd over de aanleg van de nieuwe N18, nu het kabinet flink bezuinigt op de aanleg van nieuwe spoortrajecten en wegen.


CDA-raadslid Patricia Hoytink-Roubos heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. Zo wil de politica weten of de bezuinigingen gevolgen hebben voor de aanleg van de nieuwe N18. „Zo, ja welke gevolgen zijn dit dan en welke acties onderneemt het college?”, vraagt Hoytink. „En zo nee, wat is dan de planning voor de aanvang van de bouwfase.”
Volgens het college van B en W wordt op 8 april de zogenoemde rode lijst met te schrappen projecten behandeld in de Tweede Kamer. „Rijkswaterstaat heeft ons meegedeeld dat de N18 daar niet op staat”, antwoordt het college.Dat bleek ook woensdag toen minister Schultz haar lijst met wegbezuinigde projecten bekend maakte.

Volgens B en W hebben de bezuinigingen dan ook geen negatieve gevolgen voor de N18. Toch wil wethouder Fred Mulkens contact opnemen met gedeputeerde Bieze om aandacht te vragen voor de N18. Als alles volgens planning verloopt, zal volgens het college de eerste schop in 2015 of 2016 de grond in kunnen.