Volledig scherm
Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. © Emiel Muijderman

CDA-Kamerlid Omtzigt verbolgen: ‘Winterswijk, speel toch het Wilhelmus’

WINTERSWIJK – In Winterswijk moet zondag toch het Wilhelmus klinken, vindt het Enschedese Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA). Hij roept burgemeester Joris Bengevoord via Twitter op om zich daarvoor in te zetten. 

Bij het inhalen van het bevrijdingsvuur in Winterswijk klinkt zondag, anders dan in het verleden, geen Wilhelmus. De organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk, waar de vlam onthaald wordt, vindt het spelen van het nationale volkslied ,,niet gepast bij een internationale viering, samen met de Duitsers.”

Omtzigt vraagt Bengevoord of het niet toch mogelijk is het volkslied te spelen. Hij heeft nog nooit Duitse gasten bezwaar horen maken tegen het Wilhelmus, zegt hij.

Op sociale media wordt vol verbazing gereageerd op het besluit van de organisatie. Woorden als ‘wereldvreemd’, ‘belachelijk’ en ‘waanzin’. Deze mensen maken Nederland kapot, vindt opiniemaker Wierd Duk.

  1. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
    PREMIUM

    Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

    BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.