Volledig scherm
© Thinkstock

Cool2BFit nu ook in Eibergen

EIBERGEN - Na Neede begint nu ook in Eibergen het project Cool2BFit. Kinderen met overgewicht leren bewegen, krijgen voedingstips en maken kennis met sportclubs.

De scholieren tussen 8 en 13 jaar worden anderhalf jaar lang begeleid door een team deskundigen, onder wie een kinderfysiotherapeut en diëtist. Het project begon in 2014 in Neede. Eigenlijk had Cool2BFit al vorig jaar in Eibergen moeten beginnen, maar toen zetten zorgverzekeraars de bijdrage voor de kinderpsycholoog stop. En juist die vormt een belangrijke schakel in het project.

Gemeente springt bij
De gemeente Berkelland besloot daarom in april van dit jaar subsidie te verlenen voor de kinderpsycholoog, zodat het project alsnog doorgang vindt. Aan de financiële bijdrage, 1800 euro per jaar, is geen eindtijd verbonden. Mogelijk volgen in komende jaren ook nog dergelijke projecten in Borculo en Ruurlo.

Inmiddels hebben zich zes kinderen gemeld, dat moeten er minstens tien worden om na de zomer te beginnen. Aanmelden kan via de GGD of www.cool2bfit.nl.