De winnende wagen van het corso van vorig jaar.
Volledig scherm
De winnende wagen van het corso van vorig jaar. © theo kock persfotografie

Corsobouwers broeden op plan voor Lichtenvoordse kermis

LICHTENVOORDE - Het Bloemencorso van Lichtenvoorde gaat dit jaar niet door, maar de corsobouwers broeden op een plan om toch nog iets met bloemenpracht te kunnen doen tijdens de kermis in september. 

Het kermisweekeinde van Lichtenvoorde is altijd het tweede weekeinde van het jaar. De corso stond gepland voor 13 september. ,,Hoe en wat we kunnen doen als alternatief voor de corso weten we nog niet precies", zegt voorzitter Ewald Berendsen van bouwgroep Lansink-Bluiminck in een gesprek met Frans Miggelbrink tijdens zijn Coronajournaal op de website van De Gelderlander. 

,,Niemand heeft een glazen bol, maar we moeten in juli of augustus maar eens kijken wat nog wel kan. Het zou toch heel mooi zijn als we als wagenbouwers toch nog iets kunnen maken met dahlia's voor tijdens de kermis. Daar zijn we ook goed in.”

Koekenbakkers

De bouwgroep van Berendsen bestaat niet uit koekenbakkers. Frans Miggelbrink noemt de vriendengroep zelfs één van de grote smaakmakers van het Bloemencorso van Lichtenvoorde van de afgelopen jaren. De groep was vorig jaar de grote winnaar van het corso in Lichtenvoorde met een bijzondere chocoladecreatie, die niet alleen leek op chocolade, maar ook rook naar het snoepgoed. 

Verrassing

Voorzitter Ewald Berendsen van de winnende bouwgroep van vorig jaar.
Volledig scherm
Voorzitter Ewald Berendsen van de winnende bouwgroep van vorig jaar. © Jan Ruland van den Brink

De wagen van bouwgroep Lansink-Bluiminck werd uiteindelijk zelfs uitgeroepen tot mooiste corsowagen van Nederland. ,,Ook een beetje tot onze eigen verrassing. Dat was toch een mooi compliment”, erkent Berendsen. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het was de bedoeling om komende week te beginnen met de bouw van de nieuwe wagen. ,,Het ontwerp is klaar en is prachtig. Zo mooi, dat we het niet in de ijskast willen zetten. Het idee gaat zeker een keer op straat komen. Of dat volgend jaar zal zijn, weten we nog niet. Dat is ons jubileumjaar en we wilden daarvoor uitpakken. Dat gaan we ook zeker doen. Nu hebben we wat extra tijd gekregen om iets bijzonders te maken", merkt Berendsen nuchter op.

Het bouwen van een wagen is zeer arbeidsintensief. Dat betekent dat de vriendengroep ineens veel tijd over heeft de komend jaar. ,,Het zal inderdaad wennen zijn", lacht de voorzitter. ,,We gaan kijken hoe we het jaar in kunnen vullen. Met name in de maanden juli en augustus fietsten de bouwers bijna dagelijks 's avonds naar de bouwhal om met de wagen aan de slag te gaan. Dat zit er nu niet in. Laten we met z'n allen hopen dat we voor de kermis nog iets moois kunnen maken.”