Volledig scherm
De Rietmolense skyline met rechts achter/boven de silo van Kuiper © Frans Nikkels

D66 Berkelland: koop en sloop Kuiper in Rietmolen

RIETMOLEN - Zou het geen goed idee voor Rietmolen zijn, als de gemeente de locatie Kuiper zou kopen om met de mengvoedersilo van Kuiper in elk geval Rietmolens wolkenkrabber te slopen?


D66-raadslid Jolanda Kuipers heeft B en W van Berkelland een 'technische vraag' gesteld. In feite is het een suggestie. Het dorpshart van Rietmolen is in 2010 op de schop genomen en verfraaid. Destijds kon de locatie die Rietmolenaren optisch het meest dwars zit, daar niet in worden meegenomen. Nu staat de locatie van Kuiper te koop met een vraagprijs van 195.000 euro kosten koper.

'De D66-fractie is van mening dat het nu een geschikt moment is om te onderzoeken of de genoemde locatie te verwerven is en of er een passende oplossing bedacht kan worden voor deze locatie', leidt Kuipers haar 'plan-Kuiper' in.

Als het Berkellandse college net als de D66-fractie vindt dat met name de mengvoedersilo van Kuiper een ontsierend element vormt voor het dorpsgezicht van Rietmolen, zou de gemeente een optie moeten nemen op het complex. De 'passende ruimtelijke en financiele oplossing' kan dan eventueel nog even wachten. Aan de straatkant is in het winkelgedeelte van het pand eerder een bakkerij en slijterij gevestigd geweest. Achter de bakkerij was een bedrijfsdeel waar Kuiper in mengvoeders deed. Opvallend genoeg is het complex uit midden jaren zeventig van de vorige eeuw drie maanden geleden voor 175.000 euro te koop gezet. De prijs is dus inmiddels met 20 mille verhoogd.