Volledig scherm
Vakantiebeurs Utrecht, chef-kok Mike Vrijdag maakt bij de Achterhoek-stand een camping-sterrenlunch klaar voor beursbezoekers op de inleidende vakdag. © Peter Zandee

De Achterhoek zegt het... kokend op de camping

UTRECHT/BORCULO -Het toeristisch seizoen ligt weliswaar bijna stil, maar streekeigen producten zijn er ook in de winter.  Chef-kok Mike Vrijdag van restaurant Strandlodge in Winterswijk weet ook 's winters verse ingredienten te vinden voor een ‘sterrenmaal’. 

Op de Vakantiebeurs in Utrecht presenteert de Achterhoek zich met een stand onder de vlag van Achterhoek Toerisme vooral als een heel smakelijke streek.

Blauwe aardappels? En gele wortels? Jazeker. Zowel de ‘tuffels’ als winterpeen die Vrijdag op zijn ‘campingbraai’ voorbereidt, maken van de winterse campingmaaltijd een fleurig geheel. De Winterswijkse kok voorziet bezoekers van de Achterhoek Toerisme-stands van een smakelijke hap, tijdens de inleidende vakdag van de jaarlijkse Vakantiebeurs. 

Op de beurs is een keur aan folders van de streek verkrijgbaar, maar staan ook vertegenwoordigers van allerlei toeristische bedrijven in de Achterhoek; met name campings en andere recreatieondernemingen.