Volledig scherm
PREMIUM
Het vroegere kruidenierswinkeltje van Kerkemeijer pal naast het gelijknamig café is deze week een jaar in gebruik bij vrijwilligers die er van alles verkopen. Anja van Rijnsoever (l) en Ria Kerkemeijer lopen het aanbod voorafgaand aan het volksfeest even na. © Arjan Gotink

De magie van 't winkeltje van Kerkemeijer

REKKEN - Het klingelen van de winkelbel is al zoiets. Je komt binnen in een schatkamer vol moois. En aan de andere kant de wetenschap: er is een klant die iets zoekt. Ouderwets en eigentijds geven elkaar een hand in het ‘winkeltje van Kerkemeijer’ pal naast het gelijknamige café in Rekken.

Het is dit jaar een jaar geleden dat het experiment om het vroegere kruidenierswinkeltje als sociaal project nieuw leven in te blazen, van start ging. Christy Kemink van streekproductenbedrijf Van Hier greep de uitnodiging van caféhoudster/buurvrouw Ria Kerkemeijer met beide handen aan en formeerde een team vrijwilligers. Sindsdien houden acht Rekkensen op zaterdagmiddag het winkeltje open. Met ‘nieuw oud’ aanbod. Zoals ouderwetse kauwgomballen in een bol, maar ook biologisch geteelde aardappels, handgemaakte quilts of geurige zeep met écht gras of lavendel. Grolse wanten, mutsen en een hippe ‘cap’ maken het streekaanbod compleet.