Volledig scherm
PREMIUM
Triatlon van Eibergen nabij de Mallumse Molen. © Cees Elzenga/hetoog.nl

De recreatieve triatlon van Eibergen is in trek

EIBERGEN - De recreatieve triatlon van Eibergen blijkt in trek te zijn in alle geledingen: van de topper in de eredivisie tot de gestopte voetballer die de duursport heeft ontdekt. „Alleen dat zwemmen is een ding.”

Maarten Teutelink droeg jarenlang de aanvoerdersband van FC Eibergen. Twee jaar geleden stopte de inmiddels 37-jarige voormalig verdediger om zich vervolgens op de triatlon te storten. „Heel wat anders dan voetballen”, verzekert Teutelink, terwijl hij zich in z’n wetsuit hijst voor het eerste onderdeel: de zwemafstand over 500 meter in de Berkel. Het zwemmen geldt voor veel deelnemers als het minst populaire onderdeel. Ook voor Teutelink. „Omdat het een heel technisch onderdeel is. Ik heb veel gehad aan de techniektraining voor het zwemmen tijdens de clinic in voorbereiding op deze triatlon. Als voetballer heb ik altijd veel gelopen en het fietsen ligt me ook wel. Maar zwemmen hebben we nooit echt gedaan en dan is 500 meter een heel eind.” Teutelink is content met zijn tijd als hij na 500 meter zwemmen, 21 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen in ruim 1.14 minuut de finish op de Mallumse Molen passeert. „Het doel was de tijd van vorig jaar te verbeteren en dat is gelukt.”

  1. #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’
    HéScheids

    #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’

    ENSCHEDE - Frank Driezes van Lochuizen belooft een teamgenoot een kratje bier als hij weer scoort uit een vrije trap, supporters van Excelsior’31 moeten oppassen langs de kant van het veld en de scheidsrechter imiteert een schwalbe van een FC Trias-speler op prachtige wijze. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.