Volledig scherm
Demis Haek © Stefan Ammerlaan

Demis Haek uit Groenlo kandidaat om Mr. Gay te worden

GROENLO - Demis Haek uit Groenlo is in de race om Mr. Gay 2015 te worden. Hij wil allochtone homo’s die nog niet uit de kast zijn gekomen, helpen.

Uit de kast
Demis (20) weet nog goed hoe hij nog maar kort geleden uit de kast kwam. Hij moest zijn christelijke ouders, die oorspronkelijk uit Irak komen, vertellen dat hij op mannen viel. Het was niet makkelijk. “Ze snappen het maar we praten er niet vaak over.” Dat hij meedoet aan de Mr. Gayverkiezing weten ze. Ook de foto op de site waarop hij in onderbroek poseert hebben ze gezien. “Ze moesten er een beetje om lachen.”

Allochtone homo's
Demis wil zijn eigen ervaring gebruiken om andere allochtone homo’s te helpen. “Vooral homo’s die nog niet uit de kast zijn gekomen wil ik helpen. Ik zou ze willen adviseren om vooral niet boos te worden als hun eigen ouders boos worden. Vooral rustig blijven. Het is onwetendheid.”

Stereotype
Demis Haek heeft voor de verkiezingen nog een tweede doel: hij wil laten zien dat het stereotype ‘verwijfde homo’ echt achterhaald is. “Ik ben heel sportief, ben vaak in de sportschool. Die typering ‘verwijfd’ is niet meer van deze tijd.”

Stemmen
Demis Haek hoopt dat zo veel mogelijk mensen op hem gaan stemmen. Dat kan nog tot 25 september via de site van de verkiezing. De winnaar wordt 25 september in Club Panama in Amsterdam bekendgemaakt.