Volledig scherm
© Frans Nikkels

Docenten staken; ouders werken op school in Beltrum

BELTRUM - De landelijke onderwijsstaking legt deze vrijdag ook de lessen op de Beltrumse Sterrenboogschool plat. Maar terwijl de docenten het werk hebben neergelegd, steken ouders de handen uit de mouwen en helpen de school bij de verbouwing

Buiten loopt een moeder met een skelet over het schoolplein om het ding in een bestelbus te leggen. Andere ouders slepen met andere schoolspullen. Ze worden tijdelijk opgeslagen in de hal van een autobedrijf in Beltrum. Want maandag beginnen de bouwvakkers aan een grote verbouwing. Dan moet de helft van de school leeg zijn.

Terwijl docenten van De Sterrenboog het werk hebben neergelegd, steken ouders van de leerlingen de handen uit de mouwen. „Het is NL-Doet”, legt docente Judith Vrielink uit. „Daar doen we elk jaar aan mee. Vrijwilligers doen allerlei klusjes rond de school. Vandaag met de staking biedt dat mooi de mogelijkheid om de school leeg te ruimen.”

Volledig scherm
© Frans Nikkels

De afgelopen weken zijn de vloeren en muren van de klaslokalen al helemaal gestript door de ouders. Vandaag wordt de school verder leeggeruimd.  Tussen de vijftien en twintig ouders hebben zich gemeld op deze vrijdag. Hun kinderen mogen toch mee naar school, om zich daar in een klaslokaal te vermaken. „We kunnen moeilijk van ze verwachten dat ze ook nog oppas regelen. We zijn al hartstikke blij dat ze zich vrijwillig inzetten voor onze school. Straks sluiten we af met een gezamenlijke lunch”, aldus Vrielink.

De eerste fase van de verbouwing van De Sterrenboog gaat acht weken duren. Daarna is de andere helft van de school aan de beurt. Voor de zomervakantie moet de klus geklaard zijn. „De school wordt meer open. Muren worden weggehaald, zodat open ruimtes ontstaan. In de aula komt een boomhut voor de kinderen. Het mooie is dat de verbouwing vanuit de visie van de school is ontstaan.”

Volledig scherm
© Frans Nikkels