Dode gevonden op campingterrein Zwarte Cross

updateLIEVELDE - Op het officiële campingterrein van de Zwarte Cross in Lievelde is vrijdag aan het eind van de middag een overleden persoon aangetroffen. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. De politie doet er onderzoek. 

Een deel van het terrein aan de Heringaweg is daarom afgezet met hekken.

Over de identiteit van de overleden campinggast is nog niets naar buiten gebracht. Er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om een jongeman uit de omgeving, maar dat wordt vooralsnog niet bevestigd door de politie. Ook de doodsoorzaak van de campinggast is nog niet bekend. Hoelang het politie-onderzoek op de camping nog gaat duren, is niet duidelijk. Evenmin of er sprake is van een strafbaar feit.

Volledig scherm
Het campingterrein van de Zwarte Cross © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

De festivalorganisatie heeft verder laten weten dat er vanavond geen extra informatie meer naar buiten komt over het sterfgeval en de achtergronden daarvan. ,,Wij zijn erg getroffen door het overlijden van deze bezoeker en enorm onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis”, zegt woordvoerder Pieter Holkenborg. ,,Dit is pittig, vooral voor familie en betrokkenen, aan wie wij uiteraard ons medeleven betuigen. Het politieonderzoek is nog in volle gang en daarom is dit alles dat wij kunnen zeggen”, meldt Holkenborg.

Ondertussen gaat het feest op het festivalterrein volop door. Mensen daar drinken hun biertje, eten een ijsje en doen een dansje. Meerdere mensen die van de camping af komen (het campingterrein is niet toegankelijk voor pers) melden wel gehoord te hebben dat een mede-kampeerder is overleden, maar verder niets te weten over de achtergronden.

De sfeer op de camping lijdt niet onder het sterfgeval, zo melden de campinggasten eensgezind.

De Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland, begon donderdag en duurt tot en met zondag. In totaal worden er 220.000 bezoekers verwacht.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.