Volledig scherm
PREMIUM
Muziekmaken op de fiets en dan ook nog figuren rijden. De Bicycle Band Crescendo uit het Friese Opende stal zaterdagmiddag de show bij de jaarlijkse Taptoe Borculo. De tweede editie, die op het hoofdveld van vv Reünie werd afgewerkt, trok meer publiek dan die een jaar geleden. De Stichting voor Cultuur, Sport en Spel heette verder Euphonia uit Eibergen, De Eendracht uit Ulft en Juliana en Bernhard uit Amersfoort welkom. foto Jan Houwers Pagina 8 Borculo Taptoe 2015.Optreden van Bicycle Band Crescendo uit Opende Editie AC Foto Jan Houwers JH20150627 © jan houwers

Doek valt voor Stichting Cultuur Sport en Spel in Borculo

BORCULO - De taptoe, de minizompen of de nieuwjaarsduik. De Stichting Cultuur Sport en Spel organiseerde tal van activiteiten in en rond Borculo. Maar na 20 jaar komt daar een einde aan. Op 1 januari valt het doek.

De Borculose Taptoe was één van de grootste activiteiten van de Stichting Cultuur Sport en Spel. Maar in 2017 moest het bestuur met pijn in het hart de stekker uit het evenement trekken. „Omdat het niet mogelijk bleek uit te groeien naar een groter aantal bezoekers en het dekken van de kosten daardoor steeds moeilijker werd”, aldus bestuurslid Marja Schulenberg.