Oudpapier.
Volledig scherm
Oudpapier. © DG

Door coronaviruscrisis blijven ook oudpapierinzamelaars thuis

BORCULO/GELSELAAR  - Vanwege de situatie en maatregelen rond de coronaviruscrisis blijven de vrijwilligers van voetbalvereniging Reünie thuis. Of tenminste, ze staken de inzamelrondes voor oud papier.  Ook de vrijwilligers van muziekvereniging Excelsior in Gelselaar halen geen oud papier meer op.

Dat betekent dat zaterdag 28 maart geen oud papier wordt opgehaald in Borculo en Gelselaar en omgeving. Voor wie dat betekent dat ‘ie bijna klem komt te zitten tussen de stapels oude kranten, folders en ander papier, is er de mogelijkheid het papier zelf weg te brengen. Op de parkeerplaats aan de Haarloseweg 13 bij VV Reünie staat een oudpapiercontainer waar dozen en bundels in gedropt kunnen worden. 

Overleg

Bij Excelsior in Gelselaar is die mogelijkheid er nog niet: daar stond tot nu toe de container op inzameldagen op een particulier erf. Erna Rouhof van Excelsior meldt dat de vereniging met de gemeente wil overleggen over plaatsing van een container bij het Dorpshoes, waar de muzikanten hun thuisbasis hebben. Dat zal voor aanstaande zaterdag waarschijnlijk nog geen optie zijn, maar voor een volgende keer als ‘plan B’ mogelijk soelaas bieden. De eerstvolgende inzameldatum in Gelselaar is 6 juni.