Volledig scherm
© Frans Nikkels

Droom Shakespeare komt uit in Winterswijkse steengroeve

WINTERSWIJK - Vier eeuwen na zijn dood kwam de 'Midzomernachtsdroom' van William Shakespeare (1582-1616) uit. In de Winterswijkse steen- en kalkgroeve ging dinsdagavond, bij ondergaande zon en nagenoeg volle maan, het theater- en muziekspektakel MZN8D in première.

De voorstelling werd aangekondigd als 'Feest der Fantasie' en dat was het in alle opzichten. Op de bodem van de ruim dertig meter diepe groeve voerden zo'n tweehonderd musici, dansers, acteurs en figuranten een fascinerend schouwspel op. Zowel regisseur Jasper Korving, dirigent Gerben Kruisselbrink als choreografe Kimberley Arends trokken alle registers open.

Traktatie
De drie uur lange voorstelling, die deze week nog drie keer wordt opgevoerd, was een traktatie voor oor en oog. Alle 11.000 kaarten voor deze week zijn uitverkocht. Of het Steengroeve Theater Winterswijk volgend jaar opnieuw in het diepe duikt, hangt af van de bereidwilligheid van het wereldwijd opererende concern Sibelco. Het bedrijf houdt vrijwel overal de groeves gesloten voor publiek. Voor de jarige Shakespeare werd een uitzondering gemaakt.