Volledig scherm
© GinoPress

Drugslab in Noordijk, twee personen gearresteerd

updateNOORDIJK - De politie heeft zaterdagavond een drugslab aangetroffen in een pand aan de G.L. Rutgersweg in Noordijk. Bij aankomst van de politie zijn twee verdachten gevlucht.

Eén verdachte kon direct worden aangehouden. De andere verdachte vluchtte een maisveld in. Hij werd later alsnog opgepakt. 

Bij de politie was eerder een melding binnengekomen over mogelijke hennepteelt op dit adres. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, stuitten zij daar in een afgesloten schuur op ruimte waar een aantal flessen en vaten stonden met chemicaliën. Gezien de aangetroffen situatie rees het vermoeden dat er synthetische drugs werden gemaakt. Een 27-jarige man uit Assen, die bij de schuur werd aangetroffen, werd aangehouden als verdachte.

Zoekactie met helikopter

Terwijl agenten bezig waren met onderzoek kwam er een auto aanrijden waarvan de bestuurder bij het zien van de politie vluchtte en de auto achterliet. Een zoekactie in de omgeving, waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet, leverde in eerste instantie geen resultaat op. Na een bericht op social media kreeg de politie een tip en kon op de Needseweg in Borculo een 54-jarige man zonder vast adres aangehouden worden. De man werd door agenten herkend als degene die uit de auto was gevlucht. Op het erf en in de omgeving van de schuur werden een buks en een vuurwapen aangetroffen. Het drugslab wordt vandaag ontmanteld. Uit nader onderzoek zal moeten blijken wat er precies plaatsvond in de schuur en wat de rol is van de aangehouden verdachten.