Drugslab Vragender verwerkt cocaïne; politie doet drie aanhoudingen

Update | VideoVRAGENDER - De politie heeft dinsdagmiddag een drugslab gevonden ter hoogte van de Oude Winterswijkseweg in het buitengebied van Vragender. In het lab werd cocaïne verwerkt. Volgens de politie gaat het om een professioneel lab van ‘behoorlijke’ omvang. 

Er is de hele middag en komende avond veel politie op de been om uitgebreid onderzoek te doen naar het drugslab. De brandweer assisteert vanwege de veiligheid bij de ontmanteling van het lab. De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden tijdens de inval. Om wie het gaat, is nog niet bekend. Onderzocht wordt nog wat de rol van de drie is geweest.

Het drugslab bevond zich in een schuur bij een voormalig boerenbedrijf. De erf van de woning en de schuur zijn afgezet met linten.

Tip over verdachte situatie

In totaal zijn er vier politieauto’s ter plaatse. Agenten kwamen het vermoedelijke lab op het spoor nadat iemand onlangs een verdachte situatie zag op het terrein en daarom de politie belde. Dat is reden voor de politie om op onderzoek uit te gaan, zo meldt woordvoerder Herman ter Haar.

Onder andere de Landelijke Faciliteit Ontmantelen is ter plaatse. Deze forensische afdeling binnen de politie is getraind om veilig onderzoek te doen in dit soort situaties.  

Volledig scherm
Afzetlinten bij het drugslab. © News United / 112 Achterhoek-nieuws