Frisse, grote en open ruimtes met veel daglicht. De indeling van Het Gele Park is duidelijk anders dan reguliere scholen. Zoals de ontvangsthal, met in het midden een boom.
Volledig scherm
PREMIUM
Frisse, grote en open ruimtes met veel daglicht. De indeling van Het Gele Park is duidelijk anders dan reguliere scholen. Zoals de ontvangsthal, met in het midden een boom. © Theo Kock Persfotografie

Eerste kijkje in megaschool zonder muren in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Een schoolgebouw zónder klaslokalen. Het enorme pand dat in het centrum van Lichtenvoorde is opgetrokken, valt niet alleen van buiten, maar ook aan de binnenkant op. ,,Ja, en daar zijn we heel trots op”, vertelt de zichtbaar opgetogen Will van der Zanden. 

 1. Een e-bike aanschaffen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  Een e-bike aanschaf­fen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  EIBERGEN – Fietsen en wandelen zijn populair in coronatijd. De huidige crisis heeft fietsenwinkel Profile Bleumink in Eibergen geen windeieren gelegd. „Wij varen eigenlijk wel bij corona”, zegt medewerker Wouter Emsbroek als hij terugblikt op het afgelopen jaar. Het is tegelijkertijd een wrange constatering. Want Bleumink voelt mee met de noodlijdende ondernemers, die zwaar getroffen worden door de coronacrisis.
 2. Onbegrip bij Bianca en Jan: ‘Hadden we 50 meter verderop gezeten, dan hadden we wel open gemogen’
  PREMIUM

  Onbegrip bij Bianca en Jan: ‘Hadden we 50 meter verderop gezeten, dan hadden we wel open gemogen’

  HENGELO - ,,Hadden we 50 meter verderop gezeten, dan hadden we wel open gemogen.” Het onbegrip over de situatie op golfbaan ’t Zelle in Hengelo is groot bij horecaondernemers Bianca en Jan Krijgh. De uitbaters van horecagelegenheid De Zellerij op de golfbaan kregen de dag dat ze eindelijk weer open mochten, twee toezichthouders op bezoek. ,,Een paar minuten voor zes uur stonden ze hier met het bericht dat we niet meer open mochten”, aldus Bianca Krijgh.
 1. Ernst Kuipers: 'Daling ziekenhuisopnames zet verder door'
  Play

  Ernst Kuipers: 'Daling ziekenhuis­op­na­mes zet verder door'

 2. Meerdere raketten vanuit Gaza afgevuurd op Jeruzalem
  Play

  Meerdere raketten vanuit Gaza afgevuurd op Jeruzalem