Volledig scherm
Het hotel De Kastanjefabriek aan de voorkant. © Hotel De Kastanjefabriek

Eibergs hotel De Kastanjefabriek wil begin maart deur openen

EIBERGEN - Hotel De Kastanjefabriek in de voormalige Gemavo-fabriek in Eibergen wil begin maart de deuren openen. Eerder hoopten eigenaren Dirk Jan Heinen  en zijn vriendin Joyce Stellinga uit Halle in januari te kunnen starten, maar dat is niet haalbaar gebleken. „We zijn nog druk bezig met het afronden van allerlei werkzaamheden”, aldus Dirk Jan Heinen. „Er komt natuurlijk enorm veel bij kijken. We zetten nu in op begin maart.” 

Volledig scherm
Werkzaamheden in een gang van het Eibergse hotel. © Hotel De Kastanjefabriek

Op de Facebookpagina van De Kastanjefabriek meldt het stel geregeld berichten over de voortgang van de bouw, de pagina heeft inmiddels al zo’n 1.800 volgers. Ook het nieuwe logo is er te zien: de contouren van een (kastanje)boom. Een website is er uiteraard ook al: kastanjefabriek.nl.

Volledig scherm
Er wordt geklust aan de vloer in De Kastanjefabriek. © Hotel De Kastanjefabriek

Hotel De Kastanjefabriek aan de doorgaande weg door Eibergen krijgt 24 kamers met industrieel interieur en een parktuin. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd aan de voormalige machinefabriek. Het historische pand aan de Haaksbergseweg 16 stond al sinds 2005 leeg, toen verliet Gemavo de locatie. 

Volledig scherm
Het trappenportaal in het Eibergse hotel. © Hotel De Kastanjefebriek

Na zoveel jaar leegstand was het gebouw totaal vervallen. Inmiddels is het  veranderd in een charmant hotel met de historische kenmerken van het fabriekspand dat het ooit was. Zo zijn zware houten gebinten intact gebleven, net als de hoge ramen. Dirk-Jan en Joyce betrekken een appartement op de begane grond van het hotel, ook Dirk Jan’s ouders nemen er hun intrek.

Volledig scherm
Een kamer in De Kastanjefabriek. © Hotel De Kastanjefabriek

Het hotel richt zich op families, senioren die willen fietsen en wandelen in de omgeving, maar ook op jongeren die willen overnachten in Eibergen. Er komt geen restaurant of kok, wel wordt ontbijt geserveerd. Eibergen is blij dat er een nieuwe bestemming komt voor het grote complex. Vanuit de richting Haaksbergen vormt het de toegangspoort tot Eibergen, straks moet het ook het visitekaartje van het dorp worden.