Gerwin Starink is onderscheiden met de Gouden Waterrot
Volledig scherm
Gerwin Starink is onderscheiden met de Gouden Waterrot © Jelle Boesveld

Eibergse Gouden Waterrot voor Gerwin Starink

EIBERGEN - Gerwin Starink is zondag onderscheiden met de Gouden Waterrot. Het eerbetoon van het Eibergs Carnavals Genootschap De Waterrotn wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk inzet voor de Eibergse samenleving.

Hij is ondernemer, hij is goed voor z’n personeel, hij rijdt belangeloos de bus voor de ouderenmiddag, hij verzorgt het ontbijt voor Pax Kinderhulp en hij is dit jaar koninklijk onderscheiden, omdat hij al 25 jaar zich inzet als vrijwilliger bij de brandweer Eibergen. „Gerwin heeft het hart op de goede plaats zitten”, aldus de Waterrotn. Reden genoeg voor het carnavalsgenootschap om hem de Gouden Waterrot uit te reiken.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse receptie van ECG de Waterrotn in een bomvolle zaal in residentie Grand Café de Klok. De muzikale begeleiding werd verzorgd door dj Disco Kings (Christo Meijer). Het aanwezige publiek werd tussendoor onder meer getrakteerd op optredens van dansgroepen van de zes carnavalsclubs die aanwezig waren. Er was een verrassingsoptreden van Full Power en een buut van burgemeester Joost van Oostrum, die als creatie van Annie Borckink (oud lid van de vereniging) optrad.

Het hoogtepunt was echter de uitreiking van de Gouden Waterrot. De onderscheiding heeft dit jaar een bronzen kleur. „Het ‘Gouden’ slaat meer op de verdiensten van de ontvanger dan van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Het doel van deze onderscheiding is om elk jaar weer stil te staan bij mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen”, aldus de Waterrotn. „De inzet van vrijwilligers wordt alleen maar belangrijker. Zij zijn de pilaren waar een groot deel van de samenleving op steunt.”