Volledig scherm
Verzamelde fans voor Cafe De Beuk/Tijink. © Peter Zandee

Eibergse jeugd massaal naar bekerwedstrijd FC Twente

VideoEIBERGEN - Vanuit Eibergen zijn dinsdagavond maar liefst 330 jeugdige fans per bus afgereisd naar de bekerwedstrijd FC Twente-Eindhoven in Enschede. Ze maken gebruik van een actie van FC Eibergen en de FC Twente-supportersvereniging Eibergen.

Volledig scherm
Fans in het licht van een van de bussen. © Peter Zandee

Met 5 bussen, waaronder 3 dubbeldekkers en een geledebus, werd dinsdagavond vanaf café De Beuk/Tijink koers gezet naar de Grolsch Veste in Enschede.

Via de twee organisaties betaalden kinderen (of hun ouders) slechts 11 euro voor zowel het busvervoer als een toegangskaartje voor de wedstrijd. Dick Toevank, samen met Martijn Temmink behorend tot de harde kern van gangmakers achter de actie om in de herfstvakantie, overlegt van tevoren met de chauffeurs van de gecharterde bussen over de route en voorbereide parkeerfaciliteiten. 

Do's en don'ts

Ouders die hun kroost uitzwaaien, overstelpen de kinderen ondertussen met de do's en don'ts om  het gezellig en veilig te houden. Echte FC Twentefans zijn daar geen seconde ongerust over: "Dit wordt een gezellige wedstrijd."

Hier een video