Volledig scherm
Het winnende team 'Eibergen' na het bekendmaken van de uitslag van de Kookbattle Berkelland. © Peter Stoverink

Eibergse koks winnen nek aan nekrace kookbattle

EIBERGEN – ‘Team Eibergen’ heeft vrijdagavond in eigen huis de Berkellandse Kookbattle gewonnen. De thuisploeg moest het hoofdgerecht bereiden en zegevierde na een spannende nek aan nek race met één van de andere drie teams. 

Welk team dat is, werd niet bekend gemaakt. De kookbattle kent slechts een winnaar. ,,Als vakjury hadden we een andere winnaar dan het de publieksstemming. Uiteindelijk heeft de vakjury bepaald dat team Eibergen het beste aan de opdracht had voldaan”, aldus jurylid Boy te Koppele die de winnaar bekend maakte. 

Voormalige kerk

,,Het was echt een close finish. Het niveau lag sowieso van voorgerecht tot dessert zeer hoog.” Voor de derde editie van dit culinaire evenement, dat eerder in Neede en in Ruurlo werd gehouden, waren de amateurkoks van de vier deelnemende teams uit Neede, Eibergen, Borculo en Ruurlo neergestreken in het voormalig kerkgebouw van Centrum Goud aan de Hemstea in Eibergen.

 In het gebouw schoven 240 gasten aan die drie uur lang werden vermaakt met amateurkoks in de hoofdrol van een bijzondere culinaire show. De vierde editie zal in Borculo worden gehouden en wat Hanneke Scharenborg van organisatiebureau Het lekkere Leven betreft volgend jaar al. Er is nog geen keuze voor een locatie gemaakt. 

Andere locatie

,,Na deze zeer geslaagde derde battle gaan we aan de slag met de vierde editie in Borculo. Het openluchttheater lonkt”, noemt Scharenborg de gedroomde plek voor dit culinaire festijn in Borculo.

,,Het blijft in Nederland echter een gok om iets in de openlucht te organiseren. Maar we zoeken steeds naar een compleet andere locatie dan de vorige keer. Na een tent, brandweerkazerne en een voormalig kerkgebouw misstaat zo’n openluchttheater natuurkijk niet in dat rijtje.”