Volledig scherm
screenshot © Dumpert.nl

Eigenaar De Radstake in Heelweg: Rapper bracht gasten in gevaar door te gaan vechten

HEELWEG - Eigenaar Robert Venderbosch van De Radstake is niet blij met de vechtpartij die zaterdagavond is ontstaan in zijn discotheek in het Achterhoekse Heelweg. Rapper Jandro van de Haagse formatie Strictly Family Business (SFB) ging op de vuist met een bezoeker, nadat hij een bierdouche kreeg en riep 'Jouw zus ga ik vanavond neuken'.

„Een onprofessionele houding van sommige jongens van SFB. Vooral Jandro, die het publiek in springt om te gaan vechten”, zegt Venderbosch. „Daardoor zijn mijn gasten in gevaar gebracht. Dat vind ik het meest schokkend.”

Gezellig
Volgens de disco-eigenaar was het zaterdagavond en -nacht aanvankelijk gezellig in de verschillende zalen, waar in totaal zo'n negenhonderd mensen binnen waren. „Maar vrij kort nadat het optreden van SFB begon, om 02.30 uur, liep het uit de hand. Er werd één biertje het podium op gegooid, waarop Jandro zei: 'Wie bier wil gooien, moet dat nu doen'. Ja, toen volgden er wat meer en daar was Jandro niet blij mee”, zo legt Venderbosch uit.

Hij vindt de reactie van de rapper onprofessioneel, maar zegt ook dat publiek niet zo had moeten reageren. „Bier moet je opdrinken, niet mee gooien.”

Moeite
Beveiligers hadden aanvankelijk enige moeite de kemphanen uit elkaar te halen, maar kregen de situatie desondanks vrij snel onder controle. „Agenten hebben Jandro meegenomen en daarna is de avond gezellig en zonder problemen afgemaakt. Zonder de jongens van SFB, maar met onze huis-dj, die heeft gedraaid tot sluitingstijd, 04.00 uur.”

Politie
De politie heeft de 21-jarige rapper aangehouden en na verhoor in de loop van zondag vrijgelaten. De jongen die klappen kreeg is een 16-jarige inwoner van Aalten. Hij had volgens de politie 'geen zichtbaar letsel'. De Aaltenaar heeft aangifte gedaan tegen de rapper.

Justitie beslist over een mogelijke vervolging van de Hagenaar.

De rapper laat in onderstaand filmpje zijn cel zien.