Volledig scherm
Rechtbank in Zutphen. © DG

Eis: cel- en werkstraf voor mishandeling begeleidster woongroep Neede

NEEDE - Tegen een 23-jarige Silvoldenaar die een begeleidster van een woongroep in Neede geslagen en geschopt zou hebben, is  elf dagen cel plus een werkstraf van 60 uur geëist. 

De verdachte kreeg van een bewoonster van een woongroep via de app te horen dat zij zwanger van hem zou zijn en abortus wilde plegen. Samen met zijn vrouw ging de verdachte op 1 april naar het pand van de woongroep in Neede. Om er met de leiding en de bewoonster over te praten, zo vertelde hij dinsdag aan de rechtbank. 

Zover kwam het echter niet. De begeleidster deed open en nadat de verdachte had verteld waarvoor hij kwam, vroeg de begeleidster aan de verdachte om weg te gaan. Ze was alleen en hij zou de volgende dag contact kunnen opnemen. En toen ging het mis. Volgens de begeleidster werd ze geslagen en geschopt. 

Geslagen en geschopt

Een stagiaire hoorde dat er iets mis was en belde de 112. Het verhaal van de verdachte staat haaks op de versie van de begeleidster die hem zou hebben aangevallen en naar buiten zou hebben gewerkt. „Ik heb haar niet geslagen en niet geschopt. Ook heb ik zelf de politie gebeld.”

De officier van justitie noemde het verhaal van de Silvoldenaar ongeloofwaardig. „Waarom zou de begeleidster die u helemaal niet kende u dit in de schoenen willen schuiven? Ik zie dat niet en ze heeft ook geen enkele reden om maar wat te verzinnen.” 

Vrijspraak

De advocaat vond dat zijn cliënt vanaf het begin consistent en authentiek had verklaard. Hij bepleitte vrijspraak. „De officier gaat wel heel licht om met de bewijsmiddelen. Verklaringen allemaal en alleen gebaseerd op wat de aangeefster heeft verteld.”

Een dergelijke zaak komt meestal bij de politierechter, maar werd nu door de meervoudige kamer behandeld omdat de Silvoldenaar in eerste instantie ook werd verdacht van een zedendelict. Maar dat deel van de zaak werd in een eerder stadium geseponeerd. Uitspraak 5 februari.