Volledig scherm
De units bij de vroegere tbs-kliniek Oldenkotte, waar tijdelijk de bewoners van het Johannes Wierhuis uit Enschede zijn ondergebracht. © Peter Zandee

Enschedese Johannes Wierhuis-bewoners in unit bij ex-tbs kliniek in Rekken

REKKEN/ENSCHEDE - De achttien bewoners van het Johannes Wierhuis in Enschede zitten tijdelijk in Rekken. De cliënten zijn in Rekken ondergebracht in de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte. 

Daar zitten de afgelopen maanden al vaker tijdelijke bewoners in de 'unit IV'  die uit mobiele units bestaat die naast/achter het hoofdgebouw van de kliniek zijn geplaatst.

Tactus is elders in Rekken ook al actief: de kliniek Johannes Wierhuis aan de Dr. Slotlaan 16 maakt deel uit van de zorgorganisatie voor verslaafden. 

De opnameafdeling van Tactus Verslavingszorg aan de Raiffeisenstraat in Enschede staat momenteel in de steigers. De gedateerde slaapkamers krijgen onder meer een opfrisbeurt. Tactus verwacht dat de achttien bewoners voor Kerstmis terug kunnen naar Enschede.

De gemeente Berkelland heeft met Rijksvastgoedbedrijf (RVB) dat eigenaar is van het complex van de voormalige tbs-kliniek, afgesproken dat het tijdelijk door Tactus Verslavingszorg gebruikte gebouw na afloop wordt ontmanteld. Dat kan, want het bestaat uit verplaatsbare units. Die kunnen elders in het land worden hergebruikt.