Volledig scherm
PREMIUM
State of Art-eigenaar Albert Westerman in 2016 bij één van zijn Porsches in Lichtenvoorde. © Raphaël Drent

Erfgenamen steenrijke ondernemer uit Lichtenvoorde eisen Porsche terug van ex-racer

ASSEN/ LICHTENVOORDE - Nabestaanden van de vorig jaar overleden Achterhoekse multimiljonair Albert Westerman uit Lichtenvoorde willen de Porsche terug die oud-racekampioen Peter Ecury nog in zijn bezit heeft. Dat hebben de echtgenote en vijf kinderen van Westerman, oprichter van kledingmerk State of Art, deze week in kort geding geëist, zo meldt Dagblad van het Noorden.

De Porsche 911 Coupé zou 300.000 euro waard zijn. Het vermogen van Westerman, afkomstig uit Lichtenvoorde, is in 2016 door zakenblad Quote geschat op vijftig miljoen.

Volgens de advocaat van de erfgenamen van Westerman heeft Peter Ecury de klassieke sportwagen sinds de jaren negentig in bruikleen. De oud-racekampioen uit het Drentse Wapse bestrijdt dat en stelt dat hij de auto in 2001 van Westerman cadeau heeft gekregen, als dank voor verleende diensten. ,,Ik hielp hem met allerlei zaken op het gebied van auto’s en de race-wereld, en vroeger ook met de kleding.”

Het draait dus allemaal om de vraag wie de rechtmatige eigenaar is van de Porsche.

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.