Ergernis over de VAR? Eibergs duo maakt er muziekvideo van

videoEIBERGEN - Maak de scheids snel weer de baas! Dat is de kern van het nieuwe nummer van het Eibergse muziekduo De Lingo’s. Ze maakten een videoclip over de VAR bij voetbalclub Rigtersbleek in Enschede. De clip scoort goed op social media.

Sinds middernacht staat ‘ie online op YouTube en Facebook: het nieuwe nummer van het Eibergse feestduo De Lingo’s met een super actueel thema: de videoscheidsrechter, oftewel de VAR. „Iedereen heeft het er over. En iedereen ergert zich er aan. Ook bij FC Twente is het een actueel thema. Dus hebben we er een nummer over gemaakt”, vertelt Wiljan Timmerije uit Eibergen, die samen met Michiel van Os het duo vormt.

„De trigger? Dat was de overtreding van Steven Berghuis van Feyenoord op AZ-middenvelder Teun Koopmeiners. Dat was duidelijk rood. Maar dankzij de VAR kwam Berghuis weg met geel en kon hij op het veld blijven staan. Voor mij was de maat toen vol en besloten we een nummer over de VAR  te maken. Op de melodie van het nummer Psycho Killer van de Talking Heads, daar zit zo’n mooi stukje met fa, fa, fa van VAR in.”

Wiljan en Michiel maken al dertien jaar muziek samen. Vroeger in diverse bands als muzikant, nu zingen ze samen en treden ze op als band-artiest op feesten en partijen. De naam Lingo’s verwijst naar de ballenbak, die ze meenemen naar optredens. Het publiek kan daar net als bij Lingo ballen uit halen. „Daarin staat dan de titel van een nummer, wat we gaan spelen. Een verrassing” Ook maken de Lingo’s furore met de feestmobiel; een eigen podiumwagen die overal inzetbaar is.