Volledig scherm
Estinea behoort tot een van de beste werkgevers van het jaar in de gehandicaptenzorg © Estinea

Estinea voorgedragen voor verkiezing beste werkgever

BORCULO/EIBERGEN - Zorginstelling Estinea, actief in Borculo en Eibergen, is genomineerd voor de verkiezing van beste werkgever in Nederland binnen de non-profitsector, met minder dan 1.000 werknemers.

Consultancybureau Effectory brengt dit samen met de vacaturewebsite en het magazine Intermediair elk jaar in beeld. De awards worden begin oktober in Amsterdam uitgereikt. Estinea werd drie jaar geleden ook al eens voorgedragen voor de prijs, maar veroverde die toen niet. "Eigenlijk zien we deze nominatie als het grootste compliment voor onze organisatie en medewerkers", zegt Beatrice van Riessen van de raad van bestuur van Estinea. "In onze branche horen we immers opnieuw tot de top van beste werkgevers. Daarop mogen we trots zijn."

Genomineerd
Met een gemiddelde van 7,7 is Estinea één van de vijftien genomineerden binnen de non-profitcategorie. Alle medewerkers van de regionale zorginstelling kregen eind vorig jaar de mogelijkheid mee te doen aan het onderzoek van Effectory en Intermediair. Ze konden zo hun mening geven over Estinea. Het personeel beoordeelde de algemene tevredenheid over werken bij Estinea met een 7,8. Dat was veel hoger dan het landelijke gemiddelde bij andere organisaties in de gehandicaptensector: 7,1. Dit resultaat bevestigde wat het management van Estinea dagelijks merkt op de werkvloer: de betrokkenheid bij de zorginstelling is erg groot, op dit onderdeel scoorde de organisatie een 8,6.

Estinea, dat de Achterhoek en Twente als werkgebied kent, heeft binnen Berkelland meerdere vestigingen in Eibergen en Borculo. Zo'n 800 medewerkers en 425 vrijwilligers ondersteunen 850 cliënten.