Volledig scherm
PREMIUM
Evert-Jan Oosterink © Jeroen Nissen

Evert-Jan Oosterink werd dood gevonden in zijn Mercedes: ‘Auto was zijn woning’

reconstructieWINTERSWIJK - Op dinsdagmiddag 21 mei 2019 zit er een man dood in zijn auto in de Roelvinkstraat in Winterswijk. De Mercedes is niet alleen zijn vervoermiddel, het is ook al bijna drie jaar zijn ‘huis’. Een woning heeft Evert-Jan Oosterink (73) niet meer. Een schets van zijn leven door de ogen van oude buren, de politie en het Leger des Heils.

Quote

Ik zag dat zijn sloffen buiten de auto stonden, alsof hij erop wilde weglopen

‘Het was altijd meneer Oosterink en mevrouw Noorman”, zegt Hanny Noorman. De Aaltense is vrijwillig coördinator van het dienstencentrum van het Leger des Heils in Winterswijk.

 In haar kantoor staan twaalf postbakjes: de namen staan op kleine stickertjes gekrabbeld. Voor elk bakje een naam van iemand zonder vast woonadres. Ze hebben hun postadres aan de Spoorstraat 25. Op het bureau ligt nog een stapel post voor meneer Oosterink.

Het aanspreken in de beleefdheidsvorm is altijd zo gebleven. Noorman: ,,Meneer Oosterink zal wel financiële problemen hebben gehad, maar hij maakte geen berooide indruk. Hij had wel iets chiques over zich. In zijn taal en hoe hij deed. Iedereen zei ook meneer Oosterink. Maar hij woonde in zijn Mercedes.”