Volledig scherm
Daniel ter Haar © Wim Corduwener

Ex-PVV'er sluit zich aan bij VVD Berkelland

BORCULO - Het voormalig PVV- Statenlid Daniël ter Haar treedt toe tot het bestuur van de Berkellandse VVD.

Koers PVV
Ter Haar, docent dierkunde in Borculo, stapte in maart vorig jaar uit de Gelderse Staten. De koers van de Partij voor de Vrijheid bevond zich naar zijn mening ‘op een glijdende schaal’. „Ik kan niet meegaan in deze ingeslagen weg”, meldde hij destijds in een verklaring, waarbij hij verwees naar de uitspraken van Wilders over ‘minder Marokkanen’.


VVD
De Borculoër dook daarna op bij de lokale omroep Berkelland FM, waar hij in aanloop naar de provinciale statenverkiezingen een politiek programma presenteerde. Nu gaat hij dus werkzaamheden voor de VVD verrichten.

„Ik vind het interessant om de politiek te volgen”, zegt Ter Haar. „Ik woon in Borculo, de lijntjes zijn daar kort. Op een gegeven moment werd ik benaderd voor het bestuur van de VVD, omdat ik kennis heb van natuur en landbouw. Daar ligt mijn toegevoegde waarde.”

Warm onthaal
De VVD heeft Ter Haar warm onthaald, zegt bestuurslid Hans Boxem. „Ik ken hem al lang, hij komt veel bij ons over de vloer. Maar hij heeft zelf de keuze gemaakt om zich bij ons aan te melden. Wij hebben hem daarna gevraagd voor het bestuur. Ik denk dat we zo’n politiek talent moeten koesteren.”