Volledig scherm
© ANP

Feestvierders in Borculo opgepakt wegens harde muziek en agressief gedrag

BORCULO - De politie in Borculo heeft afgelopen nacht twee mensen aangehouden op een feest waar harde muziek werd gedraaid. Ook is de geluidsinstallatie van de veroorzaker in beslag genomen.

De politie ontving meerdere meldingen van buurtbewoners dat er na 01.00 uur nog harde muziek werd gedraaid. Toen agenten arriveerden op de locatie, verzochten ze de feestvierders om de muziek uit te zetten. Dat deden ze, maar bij het uitrijden van de straat ging de muziek weer aan.

Agressief
Een gast op het feest gedroeg zich volgens de politie dusdanig agressief tegenover agenten, dat hij net als de veroorzaker ook mee moest naar het bureau. De twee zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Doetinchem. Justitie beslist over eventuele vervolging.

  1. Berkelzomp beleeft goed seizoen

    Berkelzomp beleeft goed seizoen

    BORCULO De schippers van de Berkelzomp kijken terug op een goed seizoen. Ruim 10.000 mensen stapten in Borculo, Eibergen en Lochem aan boord voor een tocht. Dat zijn vooral toeristen, maar in toenemende mate ook grote families en bedrijven. ,,Voor een besloten gezelschap wordt dan een boot afgehuurd. Het is een licht groeiende markt waar wij graag op inspelen", aldus Henk Dibbelink en Jan Ordelmans, bestuursleden van de stichting Berkelzomp Borculo. ,,Wij werken al nauw samen met andere recreatieve instanties en horeca, zodat wij een zo compleet mogelijk arrangement kunnen aanbieden. Daarom maken wij de komende winter onze zompenloods, waar we borrels en lunches aanbieden, wat gezelliger."