Volledig scherm
fitness

Fitnesscentra: oneerlijke concurrentie

NEEDE - Drie fitnesscentra in Berkelland zijn fel tegen de manier waarop Berkelland de sportcomplexen ’t Spilbroek in Neede en ’t Vinkennest in Eibergen wil overdragen aan de ConéGroup. Volgens de ondernemers ontstaat hierdoor oneerlijke concurrentie.

De sportscholen Studio De Gaard in Neede, The Chariot in Eibergen en Body Check in Borculo hebben een brief op poten gestuurd aan de gemeenteraad en het college van B en W. Volgens de ondernemers ontstaat er oneerlijke concurrentie door de manier waarop Berkelland openluchtzwembad ’t Vinkennest in Eibergen en sport- en recreatiecentrum ’t Spilbroek in Neede privatiseert.

De huidige exploitant van beide zwembaden, de ConeGroup, krijgt niet alleen de gebouwen en ondergrond gratis, maar ook nog eens een flinke zak met geld voor achterstallig onderhoud en exploitatie mee. „In totaal 2,3 miljoen euro”, schrijven de boze sportschoolhouders. De ConeGroup kan zo volgens de ondernemers met gemeenschapsgeld een fitnesscentrum gaan exploiteren, wat leidt tot concurrentievervalsing.

Als de gemeenteraad het besluit niet herziet, stappen de ondernemers naar de Nationale Ombudsman.