Fysiotherapeute Laure van Heek.
Volledig scherm
Fysiotherapeute Laure van Heek. © Frans Nikkels

Fysiotherapeut Laure van Heek (23) uit Eibergen werkt gewoon door in verpleeghuis

Laure van Heek (23) uit Eibergen is fysiotherapeut. Vijf vragen aan haar in deze coronacrisisperiode.

1. Waar ben je nu?

„Op mijn werk. Ik ben fysiotherapeut in een verpleeghuis.”

2. Dus je werkt gewoon door?

„Niet gewoon. Normaal werk ik op drie verschillende afdelingen, maar nu proberen we zoveel mogelijk één therapeut op één afdeling te houden. Ik werk momenteel vooral op de longstay, dat is de afdeling waar mensen komen die hier blijvend wonen. Normaal gesproken werk ik ook op de revalidatieafdeling en begeleid ik fitnessgroepen met mensen van buiten het verpleeghuis. Vorige week heb ik toch nog even bijgesprongen op de afdeling revalidatie en af en toe ondersteunen we ook de mensen van de verzorging.”

3. Kun je iedereen helpen die het nodig heeft?

„Op dit moment behandelen we alleen de urgente gevallen. Dan moet je denken aan het behoud van de sta- en loopfunctie. Als je dat niet blijft oefenen vallen er functies uit, dan kunnen deze cliënten straks niet meer opstaan en lopen. Dat zou ook meer werk betekenen voor de verzorging, omdat ze dan mensen die zich normaal zelf redden met een rollator moeten helpen met bijvoorbeeld een tillift.”

4. Wat doe je als je niet hoeft te werken?

„Ik ben iets meer bezig met schoonmaken en opruimen, haha. En thuis sporten, want dat zou ik anders in de sportschool doen. Je kunt best veel thuis doen, mijn sportschool heeft filmpjes van groepslessen online gezet. En zelf ben ik bezig een filmpje te maken met oefeningen voor mijn eigen fitnessgroepen. In de kroeg afspreken met vrienden kan natuurlijk niet, dus ontmoet ik mijn familie en vrienden bijvoorbeeld via de app Houseparty. Dan doen we samen spelletjes, dat is echt lachen. Met mijn vriend speel ik Nintendo-games of we ‘netflixen’.”

5. Hoe is het met je voedselvoorraad?

,,Prima. Ik woon nogal dichtbij de supermarkt, dus daar ga ik regelmatig heen om te halen wat ik nodig heb. Niet  veel, want alles is gewoon voorradig. Ik zag zelfs al weer een rek vol met toiletpapier!”

  1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”