Volledig scherm
PREMIUM
Het drijvende podium zoals de organisatie dat op het oog heeft voor op het water van ‘t Hilgelo op zondag 5 mei. © PR Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk

Geen Wilhelmus op bevrijdingsconcert Winterswijk: ‘Niet gepast bij internationale viering samen met Duitsers’

WINTERSWIJK – Bij het inhalen van het bevrijdingsvuur in Winterswijk klinkt zondag, anders dan in het verleden, geen Wilhelmus. De organisatie van het Bevrijdingsconcert Winterswijk, waar de vlam onthaald wordt, vindt het spelen van het nationale volkslied ,,niet gepast bij een internationale viering, samen met de Duitsers.” 

Dit tot teleurstelling van de Roparunners die het vuur vanuit Wageningen komen brengen. ,,Het spelen van het Wilhelmus is een traditie bij het binnenhalen van het vuur en heeft voor veel mensen een grote betekenis.”

  1. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
    PREMIUM

    Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

    BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.