De rechtbank heeft een 29-jarige verstandelijk gehandicapte man die in Borculo een 19-jarige vrouw van haar fiets trapte, ontslagen van rechtsvervolging.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank heeft een 29-jarige verstandelijk gehandicapte man die in Borculo een 19-jarige vrouw van haar fiets trapte, ontslagen van rechtsvervolging. © Thinkstock

Gehandicapte man die voetbalster (19) uit Borculo van de fiets trapte, wordt niet vervolgd

BORCULO/ZUTPHEN – De rechtbank heeft een 29-jarige verstandelijk gehandicapte man die in Borculo een 19-jarige vrouw van haar fiets trapte en haar met wapens bedreigde, ontslagen van rechtsvervolging. Gedragsdeskundigen oordeelden al dat de man vanwege zijn beperkingen niet kon overzien wat hij deed. Ze verklaarden hem volledig ontoerekeningsvatbaar.

 1. Maquettebouwer Ramon in voetsporen van opa Buesink: ‘Als ik die oude foto’s zie, begint het te kriebelen’
  PREMIUM

  Maquette­bou­wer Ramon in voetsporen van opa Buesink: ‘Als ik die oude foto’s zie, begint het te kriebelen’

  AALTEN - Koffieroerstaafjes, vuurpijlstokjes, een stukje regenpijp. Uit het gebruikte materiaal is al af te leiden dat Ramon Vreeman (31) zijn creativiteit volop heeft ingezet om een verdwenen watermolen tot leven te brengen. In de extra vrije tijd die de coronapandemie met zich meebracht maakte hij een overtuigende maquette van molen De Pol, waarvan de laatste resten rond 1900 zijn gesloopt.
 1. Willem-Alexander bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling
  Play

  Wil­lem-Alexan­der bezoekt ziekenhuis en corona-afdeling

 2. Gerrit is de oudste boswachter van Nederland en gaat door
  Play

  Gerrit is de oudste boswachter van Nederland en gaat door