Volledig scherm
Lily Oules, Bart Enserink en Marco Pierik met de cheque voor het kinderdagkamp. © Rob Stevens

Geld voor tent Kinderdagkamp Eibergen

EIBERGEN - Stichting Kinderdagkamp Eibergen heeft 1250 euro gekregen van Rotary Club Neede. Wat er precies mee wordt bekostigd, is nog niet besloten, maar het bestuur heeft wel ideeën en is om die reden superblij met de gift. 

Het kinderdagkamp Eibergen is ooit beginnen als een initiatief van het welzijnswerk in Eibergen.  Tegenwoordig draait het kinderdagkamp volledig op de inzet van vrijwilligers en donateurs. Dan is 1250 euro van Rotary Club Neede een welkom geschenk.

Circustent

De bestuursleden Bart Enserink en Lili Oules ontvingen woensdag de cheque uit handen van de voorzitter van de Rotaryclub: Marco Pierik. Bart heeft al wel een bestemming in zijn hoofd voor het geld. Bart: “Een belangrijk element van het kinderdagkamp is de gezelligheid rond de vuurkuil. Maar bij regen is dat natuurlijk minder prettig. We hebben het daarom al eens gehad over een meer professionele overkapping. Mijn eerste gedachten gaan nu uit naar een ronde circustent, zonder zijwanden. Maar dat is iets waar we het in het bestuur nog maar eens over moeten hebben.”

Jaarlijks hebben ruim honderd kinderen de laatste week van de zomervakantie plezier rond de blokhut van scoutinggroep Skoltaro in het Slingebos in Eibergen. Het maximum aantal kinderen dat kan mee doen is 125. 

Misterie

Lilly: “Elk jaar staat een ander thema centraal bij het kinderdagkamp. Afgelopen jaar bracht Bart als baron en hoofd van het Misterie van Dromen een bezoek aan het dagkamp. Hij kwam met zijn medewerkers Eibergen behoeden voor een ramp. Eibergenaren hebben namelijk steeds meer last van slechte dromen, wat vervelende gevolgen kan hebben. Het Misterie haalt voor hulp de heks Lucretia uit haar boek. Samen hebben ze een week de tijd het probleem te verhelpen.”  Volgend jaar is het kamp van maandag 17 t/m vrijdag 21 augustus.