Een windturbine zonder Wieken
Volledig scherm
PREMIUM
Een windturbine zonder Wieken © Vortex

Gelders plan voor ‘vibratorwindmolens’ zonder wieken stuit op flinke kritiek: ‘Voor een seksclub is het aardig’

ARNHEM - Gelderland gaat kijken of het met windmolens zonder wieken de klimaatcrisis kan bestrijden. Windenergie-expert Gerard van Bussel ziet het echter niet zitten. ,,Wie wil een grote vibrator naast de deur? Voor een kunstmuseum of een seksclub is het aardig.”

 1. Harald en Sandra zien Ruurlose horecadroom na anderhalf jaar al uiteenspatten: ‘Dit doet pijn, ik zat te janken’
  PREMIUM

  Harald en Sandra zien Ruurlose horeca­droom na anderhalf jaar al uiteenspat­ten: ‘Dit doet pijn, ik zat te janken’

  RUURLO - De droom van Harald en Sandra Brouwer duurde kort. Ze gingen in januari 2021 hotel-restaurant De Tuinkamer in Ruurlo runnen. Ze kochten de horecazaak van Jos en Ria Weel. We zijn ruim anderhalf jaar verder en De Tuinkamer is alweer verkocht. De Brouwers sluiten op 31 augustus met pijn in het hart de deuren van het hotel-restaurant. Waar ging het mis?
 2. LIVE | 72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvelde die afval dumpte op A18 bij boerenactie

  LIVE | 72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvel­de die afval dumpte op A18 bij boerenac­tie

  MARIENVELDE - De 42-jarige verdachte uit Mariënvelde, die op heterdaad betrapt werd tijdens het dumpen van afval bij het boerenprotest op 28 juli bij Westendorp, moet van de ‘snelrechter’ in Arnhem 72 uur werkstraf uitvoeren. De verdachte heeft bekend en betuigt spijt. De rechtbank legt hem ook een voorwaardelijke celstraf op van een week, als hij weer de fout in gaat in zijn proeftijd van een jaar. Ook moet de man de kosten voor het opruimen betalen aan Rijkswaterstaat, een bedrag van 3600 euro.