Volledig scherm
Berkellandse verkiezingsaffiches aan de Haaksbergseweg in Neede. © Peter Zandee

Geloof in de politiek? - kerken in Berkelland zoeken naar politieke overtuiging

NEEDE -  Het gebod 'Gij zult niet liegen', moet na de week van Halbe Zijlstra maar even op een politieke spreukentegel. In aanloop naar de  lokale verkiezingen van 21 maart  gaat het in Berkelland vooral om politieke overtuiging. Maandag vindt op initiatief van de kerken in Berkelland een aparte verkiezingsavond plaats.

'Geloof in de politiek?', kopt de flyer voor de avond die maandag 19 februari in de Van Gellicumzaal van scholengemeenschap Het Assink lyceum wordt gehouden. 'Ontmoet de lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wat geven zij vanuit hun overtuiging prioriteit in de gemeentepolitiek?'

Debat

Doel van de avond is de lijsttrekkers in debat te laten gaan over onderwerpen die de kerken traditioneel na aan het hart liggen. 'We hebben het dan over zorg voor elkaar en voor de aarde waarop wij mogen leven. 'Zorgen voor' leeft niet alleen bij kerkleden. Ook niet alleen bij partijen die stellen zich (in hoge mate) te laten leiden door christelijke waarden. Dit soort waarden herkennen we in de programma's van alle partijen', schrijven de initiatiefnemers.

Ex-wethouder

Onderwerpen als zorg, armoede, gastvrijheid, samenhang, jongeren en onze boeren vormen thema's waarover de vertegenwoordigers van de verschillende partijen met elkaar in discussie zullen worden gebracht. Gespreksleider is Adriaan van Oosten, ex-wethouder van Zutphen, zelf CDA'er.

Van Gellicumzaal in Het Assink lyceum, Julianastraat 12 a in Neede, maandag 19 februari; zaal open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.