Volledig scherm
Chinese toeristen © stockfoto

Gemeentebelangen Berkelland wil meer Aziatisch toerisme naar Achterhoek

BORCULO - Als het aan Gemeentebelangen Berkelland ligt, moet Aziatisch toerisme in de Achterhoek worden gestimuleerd. Dat meldde Anjo Bosman namens de partij in de jaarlijkse begrotingsvergadering van de Berkellandse gemeenteraad.

Bosman brak een lans voor het aanboren van Aziatische markten, bij het promoten van toerisme. Desgevraagd wijst de GB-politica op de naderende opening van het museum met realistische kunst in kasteel Huize Ruurlo. Mogelijk komt daardoor een stroom buitenlands toerisme op gang, dat met een goed aanbod verder aanbod in Berkelland cq de Achterhoek geboden kan worden.

VVD'er Gerjan Teselink concludeerde: "U pleit voor een sushibar in Berkelland." Vervolgens liet hij echter volgen: " Maar het is een goed idee: de Achterhoek als Farmers' Part of Amsterdam verkopen. Laat de toeristen maar komen."

Een ander speerpunt dat GB aandroeg in het kader van de gemeentelijke doelen is het buitengebied beter toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers. Van dat punt wordt werk gemaakt, speciaal ook op recreatief terrein, aldus wewthouder Marijke van Haaren.

Volledig scherm
Souvenirklompjes voor buitenlandse toeristen op bezoek in Achterhoek © Peter Zandee