Volledig scherm
Foto: GinoPress B.V.

Gewonde bij ongeluk met 150 kV-hoogspanningslijn in Groenlo

GROENLO - Bij het bedrijf Pfeifer Heavy Machinery op bedrijventerrein Den Sliem is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt toen het bakje van een hoogwerker een hoogspanningskabel raakte.

Twee personen zaten in een hoogwerker toen het mis ging. Het bakje van de hoogwerker kwam tegen een stroomkabel aan, waardoor het bakje onder stroom kwam te staan. Een slachtoffer raakte gewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een traumahelikopter werd in eerste instantie opgeroepen om hulp te verlenen. Het bedrijf dat in hoogwerkers doet, is op het industrieterrein gevestigd op een plek tussen twee hoogspanningsmasten van de 150 kiloVoltleiding Winterswijk-Borculo.

Een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen.

  1. Eis: 15 maanden cel tegen 'bestolen zorgondernemer' uit Lichtenvoorde

    Eis: 15 maanden cel tegen 'bestolen zorgondernemer' uit Lichtenvoorde

    LICHTENVOORDE/ALMELO - Het Openbaar Ministerie heeft maandag in de Almelose rechtbank vijftien maanden celstraf geëist tegen de oud-directeur van de failliete zorginstelling Sterk!Zorg uit Lichtenvoorde. Ron B. (54) zou ruim 200.000 euro van de zakelijke rekening hebben overgeboekt naar zijn privérekening, terwijl hij wist dat zijn bedrijf snel failliet zou gaan. Ook hield hij volgens het OM geen deugdelijke boekhouding bij.