Volledig scherm
© News United/Bert Kamp

Gewonde bij steekpartij in Aalten: dader aangehouden

updateAALTEN - Een chauffeur van koeriersdienst DHL is donderdagochtend uit het niets aangevallen met een scherp voorwerp in Aalten. Als verdachte wordt een 23-jarige Aaltenaar gezien. Deze man is inmiddels aangehouden door de politie. De chauffeur raakte lichtgewond. Het was alweer het vierde steekincident in een paar weken tijd in de Achterhoek.

De DHL-chauffeur werd op de Hogestraat in Aalten aangevallen. De Aaltenaar wilde vechten en haalde toen een scherp voorwerp tevoorschijn. De chauffeur wist te ontkomen, maar is wel lichtgewond geraakt. Aan een verslaggever ter plaatse vertelt de man dat hij nauwelijks gewond is geraakt. Het is het best te vergelijken met een schrammetje van een kat. De chauffeur is snel na het incident weer pakketten gaan bezorgen.

Gevlucht

De Aaltenaar vluchtte weg toen de politie eraan kwam. Hij is rond 12.00 uur, na een zoekactie, aangehouden op de Dijkstraat, nabij het spoor. De politie kan niet vertellen of de man het scherpe voorwerp nog bij zich had en doet op dit moment onderzoek naar het incident.

Eerder waren er incidenten in Doetinchem, Ulft en Gendringen.