Volledig scherm
Het Slingeland Ziekenhuis heeft bedden gereserveerd voor grieppatiënten. © Jan Ruland van den Brink

Griepgolf: Achterhoeks ziekenhuis reserveert extra bedden

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft  besloten deze week bedden te reserveren voor patiënten met griep. Het SKB in Winterswijk is nog niet zover.

Grieppatiënten worden gezamenlijk op aparte kamers gelegd om te voorkomen dat andere patiënten aangestoken worden. De griepbedden zijn dinsdag aangewezen op twee klinische afdelingen. Woensdag zijn de eerste acht patiënten met griepverschijnselen op de afdelingen geplaatst. Volgens woordvoerster Saskia Steenbergen van het Slingeland zijn er geen problemen te verwachten. ,,We hebben alles onder controle. Met de griepgolf worden extra maatregelen genomen. We hebben sinds kort bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een speciaal testje heel snel vast te stellen of iemand de griep heeft.”

SKB

Binnen ziekenhuis SKB, net als het Slingeland onderdeel van Santiz, zijn nog geen bedden gereserveerd voor patiënten met griep. Het SKB moest vorig jaar tijdens het hoogtepunt van de griepgolf zelfs een patiëntenstop instellen. Daar is nu nog geen sprake van, verzekert Steenbergen.