Grote brand in bedrijfspand Halle: sein brand meester

videoHALLE - In het Achterhoekse Halle woedde dinsdag lange tijd een grote brand in een bedrijfspand aan de Fortstraat. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven, maar is omstreeks 13.30 uur nog wel aan het nablussen. 

De brand zou zijn ontstaan tijdens dakwerkzaamheden met betrekking tot asbestsanering. Het dak is ingestort. Alle personen zijn tijdig uit het pand gehaald. Er zouden knallen zijn gehoord tijdens de brand.

De asbest is op het perceel gebleven. Een adviseur gevaarlijke stoffen is op locatie aanwezig. Waterwagens van de brandweer rijden af en aan. ‘Extra personeel komt ter plaatse voor aflossing in verband met de warme weersomstandigheden’, schreef de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland dinsdagmiddag.

Gunstige wind

Bij rookoverlast wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Voor het dorp staat de wind gunstig: de rook waait de andere kant. Stichting Salvage is ter plaatse om de schade af te handelen.

Het gebouw bestaat uit verschillende delen, waaronder hallen waar caravans stonden gestald. Deze hebben ook vlam gevat, evenals een kleine opslag met schoonmaakmiddelen. In totaal betreft het een oppervlakte van 25 x 50 meter.

Een kraan is op locatie voor sloopwerkzaamheden. 

Volledig scherm
Hulpdiensten ter plaatse bij de brand in Halle. © News United / 112 Achterhoek-nieuws
Volledig scherm
De rookwolken van de brand in Halle zijn van veraf te zien. © News United / 112 Achterhoek-nieuws
Volledig scherm
De brand in Halle is van ver te zien. © Politie Zelhem