Volledig scherm
Politieman Ron Nijboer bekijkt de motor van de Reliant Rialto van Haaksbergenaar Peter Rozema bij de verkeerscontrole op de parkeerplaats bij 'Danspaleis'. © Peter Zandee

Grote verkeerscontrole op grens Achterhoek en Twente

RIETMOLEN/HAAKSBERGEN - Politie, belastingdienst, marechaussee en RDW hebben donderdagmiddag een grote algemene verkeerscontrole gehouden op de grens van de regio's Achterhoek en Twente. Kentekenscan-auto's en motoragenten op onder meer de nieuwe N18, de oude N18 en de N315 naar auto's en andere vervoermiddelen die zich leenden voor een nadere inspectie. 

Op de parkeerplaats bij de voormalige discotheek Danspaleis waren naast elkaar ‘straatjes’ ingericht om zowel de vervoermiddelen als hun berijders te controleren.

Rij- en kentekenbewijzen werden gecheckt, voertuigen op hun inrichting en verdere uitvoering gecontroleerd en elke bestuurder moest standaard ‘blazen'. Politieman Benno Slagers: “Opvallend zijn altijd aanhangers waaraan iets niet deugt, zoals ontbrekende hulpkoppelingen of niet voldoende vastgemaakte lading. Verder heb ik collega-motorrijders gehoord over niet-handsfree bellende bellers achter het stuur die ze hebben betrapt. Daarnaast hebben we een collega van de dierenpolitie die speciaal let op auto's waarin dieren worden vervoerd, en een specialist van de marechaussee voor valse documenten. Dat laatste met name gericht op documenten van buitenlandse passanten.”

Haaksbergenaar Peter Rozema trekt aandacht met een driewielauto: een Reliant Rialto. Hij heeft met het Britse automodel meegedaan aan de Garbage Run: een rallye-rit met oudere en vooral ook goedkopere auto's. Maar de uit de films van Mr. Bean bekende driewieler komt ‘met glans’ door de inspectie, zodat Rozema er vlot weer de weg mee opdraait.