Volledig scherm
© Frans Nikkels

Grote vraagtekens bij plan Bosman over onderwijshuisvesting

BORCULO - Kan de gemeenteraad van Berkelland volgende week dinsdag een besluit nemen over het plan voor onderwijshuisvesting van GB-wethouder Anjo Bosman? De oppositiepartijen denken van niet en ook VVD-coalitiepartij twijfelt. 

Er zijn zoveel vragen en onduidelijkheden over het plan dat de politiek twijfelt of Bosman die op zo'n korte termijn wel kan wegnemen.

Inmiddels hebben zowel de fracties van D66 als de PvdA schriftelijke vragen gesteld over de kwestie, omdat tijdens de extra raadscommissievergadering van afgelopen maandag er geen afdoende antwoorden kwamen van Bosman. Ze gaf zelf aan eventuele vragen dan maar schriftelijk te stellen.

Overweging

D66-raadslid Jolanda Kuipers vindt dat een vreemde gang van zaken. „Ik wil technische vragen best schriftelijk stellen, maar ik moet toch in de raadscommissie de wethouder wel naar haar visie en overwegingen kunnen vragen?” De vragen gaan onder meer over de verduurzaming van de schoolgebouwen en het bouwen van kindcentra in Berkelland.

D66 stelde al eerder vragen over de kwestie, maar is niet tevreden over de antwoorden. „U informeert de gemeenteraad verkeerd en niet volledig”, aldus Kuipers. Bosman zegt dat dit nooit de intentie is geweest en belooft met nadere informatie te komen.