Er is onrust over plan gsm mast in Noordijk op Needse Berg. Henk Radstaak (rechts) en Wim Wormgoor (blauwe polo) van Noordijks Belang zijn voorstander van mast, die er gewoon komt. De vergunning is onherroepelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is onrust over plan gsm mast in Noordijk op Needse Berg. Henk Radstaak (rechts) en Wim Wormgoor (blauwe polo) van Noordijks Belang zijn voorstander van mast, die er gewoon komt. De vergunning is onherroepelijk. © Frans Nikkels

Gsm-masten Needse Berg en Geesteren komen er; Berkelland wil beleid niet aanpassen

HAARLO - KPN kan de gsm-masten op Needse Berg en in Geesteren plaatsen. Berkelland is niet van plan om het beleid aan te passen nu de rechtbank de vergunning voor de KPN-mast in Haarlo heeft vernietigd.  „De andere vergunningen zijn herroepelijk.”

 1. Turen door Lochemse telescoop en zien hoe de maan hapjes uit de zon neemt: ‘Perfecte dag voor een zonsverduistering’
  PREMIUM

  Turen door Lochemse telescoop en zien hoe de maan hapjes uit de zon neemt: ‘Perfecte dag voor een zonsver­duis­te­ring’

  LOCHEM - Een van haar ogen gaat net op tijd richting de telescoopkijker om het moment van de waarheid waar te nemen. Marry Riezebos uit Laren ziet met open mond hoe de zon perfect symmetrisch wordt ‘gescalpeerd’ door de maan. Het is iets voor 12.30 uur, het hoogtepunt van de gedeeltelijke zonsverduistering. Zes bezoekers zien bij Sterrenwacht Phoenix in Lochem hoe het bovenste stuk van de zon stukje bij beetje wordt weggeknabbeld door de maan.
 2. Eindelijk weer een echte Tukker in Oranje: deze Twentenaren en Achterhoekers gingen Weghorst voor
  PREMIUM
  INTERACTIEVE KAART

  Eindelijk weer een echte Tukker in Oranje: deze Twentena­ren en Achterhoe­kers gingen Weghorst voor

  ENSCHEDE - Van Willem Janssen uit Lonneker tot Wout Weghorst uit Borne: in ruim een eeuw tijd kwamen er zo’n achthonderd spelers uit voor Oranje. Een deel daarvan groeide op in Twente of de Achterhoek. Almelo mag zich met zes internationals hofleverancier noemen, maar ook voetballers uit Weerselo, Oldenzaal en Winterswijk droegen het shirt van het Nederlands elftal.
 3. Fietsvakantie oubollig? Hipper dan dit krijg je het niet!
  PREMIUM
  Column

  Fietsvakan­tie oubollig? Hipper dan dit krijg je het niet!

  Hij heette Smutti en het was liefde op het eerste gezicht. We kochten hem toen we nog helemaal geen geld hadden voor een caravan, laat staan voor een auto om er eentje te trekken. Maar de Smutti was zo klein en licht dat hij achter onze Twingo kon. Ik vond caravans iets voor oude mensen, maar dit was iets heel anders. Een polyester eitje van Deense makelij, net groot genoeg. Een zithoek die ’s avonds werd verbouwd tot bed, een kast, een kachel en een ieniemini-keuken met twee pitjes.