Volledig scherm
Inwoners van Haarlo nemen een kijkje in de gerestaureerde Kluntjespot. Foto Wim Corduwener © Wim Corduwener

Haarlo neemt kijkje in Kluntjespot

HAARLO - Inwoners van Haarlo hebben zaterdagmiddag massaal een kijkje genomen in de gerestaureerde Kluntjespot, het monumentale, achtkantige kerkje van het dorp

Het interieur van de de kerk is in de afgelopen driekwart jaar flink onder handen genomen."Alles is gestript", vertelt voorzitter Henk Leever van de Stichting Kluntjespot. "Er is een nieuw plafond in gekomen, de muren zijn opnieuw gestuct, er ligt een nieuwe vloer in met vloerverwarming en de kerkbanken zijn wat meer rechtop gezet. Dat biedt meer zitcomfort."

Hoewel de klus nog niet helemaal geklaard is, reageren de Haarloërs positief op wat ze zien in 'hun' Kluntjespot. "Mooie warme kleuren", vindt kunstschilder Ida Roekevisch uit Haarlo. Het harde wit op het plafond en de muren is vervangen door een warmere kleurstelling. Anderen proberen even voorzichtig hoe de kerkbanken zitten. "Een stuk beter dan vroeger", is de reactie van veel bezoekers. "Omdat de vloer toen schuin afliep, stonden de banken en de rugleuningen schuin naar voren. Dat zat niet echt gemakkelijk." En lachend: "Je viel in elk geval niet makkelijk in slaap."

Volgens voorzitter Carla van Welzenis van de kerkeraad wordt de Kluntjespot op zondag 3 maart met een feestelijke kerkdienst officieel geopend.

Lees meer in de editie Achterhoek van de Twentsche Courant Tubantia van maandag, bekijk hieronder een diashow en een 360 graden panoramaview van het interieur van de kerk.

Volledig scherm
Het nieuwe interieur van de Kluntjespot in Haarlo. Foto Jelle Boesveld © Jelle Boesveld