Volledig scherm

Hambroek wil weg verleggen

BORCULO - In 't Hambroek, de woonwijk tegenover de geplande nieuwe FrieslandCampina fabriek, is een buurtgroep opgericht die pleit voor verlegging van de Needseweg.

De buurtbewoners willen nadrukkelijk niet als 'actiegroep' worden aangeduid en stellen ook heel duidelijk dat ze de bouw van de fabriek niet willen tegenhouden. Ze verenigen zich om de gemeente te bewegen de Needseweg langs hun woonwijk te verleggen en een geluidswal aan te leggen. Dat zou de geluidsoverlast die de fabriek gaat veroorzaken moeten compenseren.

De groep is ontstaan in de Kastanjestraat. Een groepje bewoners heeft vorige maand al een zienswijze ingediend naar aanleiding van de bouwplannen. Op de bewonersavonden haakten meer buurtbewoners aan bij het initiatief. Afgelopen week is een brief verspreid in de buurt, bij ongeveer 110 woningen. Daarin wordt gevraagd om steunbetuigingen voor het initiatief om de weg te verleggen. Uiterlijk vandaag kunnen de ondertekende brieven weer worden ingeleverd bij de initiatiefnemers.

Volgens een woordvoerder van de buurtgroep is het de bedoeling 'positief mee te denken' met de gemeente en FrieslandCampina over de bouwplannen.

Meer hierover in onze krant van woensdag.